Touw aan je been

/ Persoonlijke ontwikkeling/ 0 comments

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”deel 2 tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Heb jij een touwtje aan je been?

Ken je het verhaal van de olifant in India?
 
Er was eens een vrouw op vakantie in India. Daar zag zij een grote olifant die met een dun touwtje was vastgebonden aan een paal.

Het was duidelijk voor iedereen dat die olifant dat touw makkelijk kon breken. De vrouw was ook verbaasd dat deze olifant geen enkele moeite deed om weg te lopen. De vrouw sprak de olifantentrainer aan en vroeg de reden waarom.

“Nou,” zei de jongen. “Toen de olifant klein en jong was, gebruikten we precies hetzelfde touw om haar vast te binden. Toen ze zo jong was, was dat touw daar sterk genoeg voor.
En nu de olifant opgegroeid is, en groot en sterk is geworden, is ze zo geconditioneerd dat ze nog steeds gelooft dat ze niet kan weglopen. Ze gelooft dat het dunne touw haar tegen kan houden. Het gevolg is dat ze niet eens meer probeert om weg te komen.”

De olifant geloofde dat het touw haar vasthield.
De kracht van je eigen gedachten. Zo sterk kan dat dus zijn.

Voor kort dachten dat we dat we als mens maar weinig konden veranderen. Dat zaken vast lagen door ervaringen uit het verleden.

RECTIFICATIECHANGE PLOT... LOOK AGAIN

Die gedachte klopt niet meer. Hersenwetenschappers hebben ontdekt dat elk mens tot de laatste snik nieuwe patronen kan aanmaken in zijn hoofd. Dus jij ook.

Welke wegen bewandel jij keer op keer? Omdat je ooit in het verleden hebt ervaren dat dat wel of niet werkte.  En van welke heb jij last en wil je veranderen? 

Als je dingen wilt veranderen, moet je gaan rommelen in je hoofd. Nieuwe wegen maken, frisse patronen vormen en rigide sporen verleggen.

De kunst is om vastgeroeste gedachten om te buigen naar gedachten die jou helpen om de juiste houding aan te nemen om te bereiken wat je wilt.
 
Als je merkt dat je moeite hebt om bepaalde zaken te veranderen: Kijk dan eens naar beneden. Welk touwtje houdt jou tegen?

Pas als je bewust bent wat jou tegenhoudt, kun je gericht gaan knippen.

Dus zoek eerst naar de touwtjes aan je been. Knip gericht het touw door. Ga de dingen anders doen. Zie je wel – het belooft nu al een geweldig jaar te worden!

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://perronzes.nl/wp-content/uploads/2018/01/rope-1561568.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_divider admin_label=”Verdeler” show_divider=”on” color=”#a6e9ef” divider_style=”solid” divider_position=”top” divider_weight=”2″ hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken?
Meld je dan nu aan en je ontvangt automatisch de nieuwsbrief in je mailbox.

{a1992ar19391}

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*