Personal Mapping

/ Mogelijkheden, Ontwikkel jezelf, Persoonlijke ontwikkeling

Interactieve workshop

Met weten wie je bent en waar je staat en hoe je je bij voorkeur gedraagt, kun je jouw talenten beter inzetten en leer je waar jouw valkuilen en uitdagingen liggen.

We reizen over de landkaart en komen zo van alles te weten over jouw en andermans gedrag. Je ziet in waarom je je soms aan anderen irriteert en snapt waarom je met weer anderen het liefst meteen een terrasje wilt pakken.

De workshop laat jou echt zien en ervaren wat het effect van jouw handelen is op anderen. Je leert jezelf beter kennen op een leuke en leerzame manier. 

Communiceren en samenwerken lijkt heel makkelijk. De één zegt of doet iets, de ander geeft daar een reactie op. Wat kan er mis gaan? Toch loopt het regelmatig spaak tijdens gesprekken. Hierdoor kunnen makkelijk misverstanden ontstaan.

We zijn allemaal anders en elkaar ‘gewoon’ begrijpen is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Dit heeft alles te maken met gedrag van mensen. Door inzicht te krijgen in je eigen gedrag en het gedrag van anderen ontstaat er begrip en verbeter je samenwerking en communicatie.

 • Wil jij kijken waar jouw manier van doen je wel of niet helpt om je doelen te bereiken?
 • Wil jij weten waar je goed in bent en dat versterken?
 • Wil je weten waarom je soepeler omgaat met de een dan met de ander? 
 • Of wil je gewoon een frisse blik op jouw en andermans gedrag?
 • Wil je je DISC gedragsprofiel ontvangen? 

PersonalMapping is gebaseerd op associatieve cartografie. De vier stijlen van het DISC model zijn vertaald in kaarten en kleuren. Deze zeggen iets over de manier waarop jij je gedraagt, communiceert en reageert.

Deze workshop ziet er zo uit:

 • Interactieve workshop van 3 uur
 • Werkvormen gericht op de onderlinge dialoog gemixt met plezier.
 • Er wordt  gewerkt op vloermatten van de Wereld van Verschil. We reizen letterlijk over de mat en verdiepen ons zo in de verschillende gedragsstijlen.
 • Je ervaart het effect van jouw gedrag en herkent het gedrag van anderen op zo een manier dat je het makkelijk inzet in het dagelijkse leven.

De Wereld van Verschil is gebaseerd op DISC. De kaart en je Personal Map zijn gebaseerd op de in 1928 door William Marston ontwikkelde DISC methode. 

DISC:

 • vergroot de kennis van gedrag
 • helpt communicatie te verbeteren
 • vergroot individuele effectiviteit binnen organisaties en
 • stimuleert het benutten van talenten

Meer info over DISC vind je hier

Tijdens deze workshop ga je de Wereld van Verschil bezoeken. Je brengt jezelf letterlijk in kaart. Het is een fantastisch en visueel middel om meer inzicht in het voorkeursgedrag van jezelf en de ander te krijgen.

Door PersonalMapping, leer je meer over jouw plek in de Wereld van Verschil. De Wereld van Verschil bestaat uit verschillende Rijken met elk hun eigen percepties en bijbehorende gedragsvoorkeuren. Je leert over je eigen gedragsvoorkeuren – jouw referentiekader èn dat van anderen.

Je ziet

 • Welk gedrag laat jij zien in een bepaalde situatie
 • Hoe anderen daarop anders reageren en doen 
 • Hoe jouw gedrag kan overkomen op mensen om je heen
 • Waarom jij je irriteert aan het gedrag van een ander

Waardoor je met meer compassie reageert op en omgaat met de ander. Dit traject is voor iedereen die graag inzicht wil waar de eigen talenten en kwaliteiten liggen en praktische tips en adviezen om dingen te versterken of anders aan te pakken.

 

Deze introductie workshop wordt gegeven door Suzan van Delft en Monique van Heck. We zijn beide geaccrediteerd MapsTell Guides.  

Data workshops in 2019

Donderdag 21 februari 2019 van 19:00 – 21:30  
Vrijdag 12 april 2019 van 9:30 – 12:00                   
Donderdag 20 juni 2019 van 18:30 – 21:30          
Vrijdag 20 september 2019 van 9:30 – 12:30                         
Dinsdag 5 november 2019 van 18:30 – 21:30  

De workshop is voor 6 tot 12 deelnemers. Schrijf je snel in, want vol = vol.

Investering: € 85,- excl btw

Locatie: Apparatenfabriek, Eindhoven

"Het inzicht over het feit dat ik als Perfectionist uit de test kom en dat dit misschien wel de oorzaak is van het afknappen op mijn werk"
Mandy Eestermans

Ga je mee op reis?

Ik maak graag een afspraak met je voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Daar bespreken we de mogelijkheden. Neem contact op met Suzan van Delft.

Anderen bekeken ook:

Share this Post