creativiteit aanwakkeren

/ Persoonlijke ontwikkeling/ 0 comments

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”deel 2 tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

3 tips om je creativiteit aan te wakkeren 

Van de vele kwaliteiten die lijden, laat recent onderzoek zien dat creativiteit het zwaarst wordt getroffen als je constant druk, druk, druk bezig bent.

Kunnen schakelen tussen focus en dagdromen is een belangrijke vaardigheid die langzaam vervaagd door die constante drukte. Te veel informatie op een dag, zorgt dat we erin blijven hangen. En dan heb ik het niet over blijven hangen in dagdromen.

Neuro wetenschapper Daniel Levitin zei in 2011 al dat we vijf keer zoveel informatie consumeerden in vergelijking met 25 jaar eerder.

  • Dus in plaats van 1 projectplan dat je vroeger las, lees je er nu vijf,
  • In plaats van 4 gesprekken op een dag, verwerk je er nu zo’n 20,
  • In plaats van 6 berichten op Facebook, lees je er nu 30 (in een uur),
  • In plaats van 15 mailtjes op een dag, ….. juist ja.

Om te huilen natuurlijk!

Want hierdoor keldert je creatieve denkvermogen. Als je creatief wilt denken en doen, is het nodig om te resetten. Je zult op een dag ruimte moeten scheppen om rond te hangen, te mediteren of in het niets te staren. Dat blijkt schier onmogelijk als we elk vrij uurtje volgepropt hebben met dingen die we moeten doen.

Zelfs als je voor een rood stoplicht wacht, zie je mensen snel naar hun telefoon grijpen om die even te checken- serieus!!! (ja, ik heb het over jou).

Vind je het gek dat je hersenen enigszins verslaafd raken aan die constante stimuli? Ik heb al gehoord dat mensen geïrriteerd en prikkelbaar worden als ze geen (digitale) input hebben.

Dus, tijd dat we de reset knop indrukken en creativiteit gaan stimuleren. Dat is dan ook heel handig omdat de volgende maand bol staat van de creatieve uitingen. December is de maand van de hilarische gedichten, onvergetelijke surprises en aangeklede kerstbomen, originele gerechten (3 of meer gangen nog wel) en zelfbedachte, bijzondere kerstwensen.

Je zult dus scherp moeten zijn in december. Hieronder vind je 3 tips die jij kan doen om je creativiteitsspier aan te sterken zodat jij in december op je werk en thuis kan vlammen.

3 tips om je creativiteit aan te wakkeren

1. Start een Gourmet Marathon

Om vast in de sfeer te komen voor de feestdagen, ga je nu al gourmetten. Een hele week lang staat de gourmet aan. Bedenk iedere dag nieuwe gerechten die je in je pannetje kan bakken. Uiteraard bedenkt de rest van het gezin (december is niet voor niks de familiemaand) ook mee met de originele recepten.

2. Schrijf een persoonlijke feestwens

Hoewel we tegenwoordig digitale kaarten naar elkaar appen of mailen, is dat lang niet zo leuk als het ontvangen van een zelfgemaakte feestwens op papier. Bedenk voor elke collega een passende kerstwens. Maak die kaart dan ook echt en verblijd ze in december.

3. Pak je pakje in

Inpakken hoort bij december. Dat kan met inpakpapier van de HEMA maar dat kan ook met bakpapier of aan elkaar genaaide blaadjes van een eikenboom. 
Elke gezinslid kiest voor iemand anders een voorwerp om in te pakken. Daarna ga je los om je voorwerp zo origineel mogelijk in te pakken. Dit kan je uiteraard ook op het werk doen. Menig bureaula is een bron van inspiratie.

Succes met wakker schudden van de creatieve delen van je hersens.

bron onderzoek: annualreviews.org

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”http://perronzes.nl/wp-content/uploads/2017/11/vuurwerk2-e1510151875449.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” sticky=”off” align=”left” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” force_fullwidth=”off” animation=”off” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_divider admin_label=”Verdeler” show_divider=”on” color=”#a6e9ef” divider_style=”solid” divider_position=”top” divider_weight=”2″ hide_on_mobile=”on” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken?
Meld je dan nu aan en je ontvangt automatisch de nieuwsbrief in je mailbox.

{a1992ar19391}

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Share this Post

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*