Turbulentie, draaimolens en achtbanen

Turbulent is wel een mooie samenvatting van de afgelopen paar maanden. Het was alsof ik in een achtbaan stapte, tergend langzaam omhoog werd getrokken in mijn karretje, vervolgens twee loopings maakte, dacht dat ik er was en toen nog in een kurkentrekker terecht kwam.

Zo turbulent bedoel ik.  

En nu met een paar vrije dagen voor de deur, ben ik even die achtbaan uitgestapt. Ik loop nu wat rond door mijn pretpark. Ik geniet en ik neem je graag mee naar enkele attracties om je aan het denken te zetten…

Is jouw leven soms ook als een achtbaan of sta je stil?

Hieronder lopen we door enkele attracties om je weer even op scherp te krijgen.  

Attractie 1. De Mallemolen

Woohoo, en rond en rond en rond … tot je misselijk wordt. Je kent ze wel die mooie draaimolens met kleurrijk geverfde paarden, auto’s, altijd een brandweer en een grote olifant.

Wanneer zat jij er voor het laatst in? En nu? Zit je erin?
Op welk plekje zit je? Ben je al misselijk of draai je net mee?
Wil je eruit? En hoe zorg je dat hij stopt? 

 Teken jouw mallemolen, teken de mensen die er ook inzitten. Wil je remmen? Teken dan een remsysteem. 

Attractie 2. de Draak

Denk je net bij je schat aangekomen te zijn na allerlei loei-zware opdrachten en hachelijke situaties te hebben overleefd, ligt -ie daar op de drempel naar je schat: de draak.
Sta je dan in je ridderpak met je ieniemienie zwaardje. Daar heb je niks aan tegen zo een vuurspuwende draak van 65 meter (van top tot staartpunt gemeten). 

Welke schat bewaakt deze draak? Wat is het grootste ding dat nu in jouw weg staat? Wie of wat is die draak? Wat heb jij nodig om deze draak te doden of in ieder geval te verjagen? 

Teken jezelf in heldhaftige status terwijl je je draak verjaagt. Neem dit beeld vanavond mee als je gaat slapen. Zorg dat je morgenvroeg je droom kan noteren want daarin is vast helderder geworden wat jouw schat is en wie of wat je draak. 

 

Attractie 3. de Boomstam
Langzaam reutel je omhoog in je namaak boomstam om vervolgens aan de top vervaarlijk over te hellen om daarna met een kwiek wipje in de waterbak naar beneden te worden gelanceerd. Daar ga je weer. 

Hoe zit het met jouw waterbaan? Heb jij een eigen boomstam of stappen er steeds mensen bij in? Vind je de weg omhoog leuk en kijk je uit naar de top of roets jij liever naar beneden? En waar vaar je nu met je boomstam? Ben je op een plek waar je graag wilt zijn? En ben jij altijd diegene die nat word? En hoe komt dat dan? 

 Teken jouw waterbaan met daarin de boomstam zoals die nu is, op een plek waar die nu is. Pas vervolgens met een oranje viltstift alles aan wat je anders wilt. Maak van één aanpassing een actie die je morgen gaat uitvoeren. 

Attractie 4. Droomvlucht

Je moet er soms wel heel lang voor in de rij staan maar daarna zwier je met een soepele vlucht langs alle mooie dromen die je maar bedenken kan.

Hoe zit het met jou droomvlucht? Sta je nog in de rij? Laat je anderen steeds voor gaan? En mocht je al in een bakje hangen; wat zie je dan voorbij komen? Welke dromen zijn extra verlicht en welke zijn pas te zien als je heel goed kijkt? 

 Droom lekker en beschrijf hier minutieus jouw droomvlucht. Waar zwier je allemaal langs en wat zie je? Zorg dat je de komende maand al een eerste stap hebt gezet richting één van je dromen.  

 

En omdat het bijna 2020 is, heb ik ook nog een wens voor je: ik wens je een mooi, turbulent jaar met veel beweging! 

Groet,

Suzan 

Hallo, mijn naam is Suzan van Delft. Ik ben gespecialiseerd in creatief denken en productief werken. Wat je situatie ook is en hoe vastgelopen jij je ook voelt, er is altijd een oplossing en het is met plezier dat ik samen met jou die oplossing vind. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken? Meld je dan nu aan en ontvang gratis iedere maand de nieuwsbrief. 

dit veld niet invullen s.v.p.