Stel jezelf deze 4 vragen en kies dan met gemak wat je als eerste gaat doen.

Ik weet zeker dat het merendeel van je ideeën geweldig, fenomenaal en waardevol zijn. Maar op welke moet je je nu focussen? Waar moet je als eerste mee aan de slag? Hoe kom je in actie?

Stel jezelf deze 4 vragen en kies dan met gemak wat je als eerste gaat doen.

Vraag 1. In hoeverre past dit idee bij mijn huidige en lange termijn doelen?

Wil je een betere werk-privé balans? Wil je meer verdienen? Wil je nieuwe klanten hebben? Wil je gezonder leven? Wil je multimiljonair worden?

Het gaat erom dat jij duidelijk hebt wat JIJ op de lange termijn wilt. Check eerst of het idee past bij je lange termijn doelen voordat je tijd en energie gaat stoppen in het uitwerken van dat nieuwe idee. Elk idee waar jij aan gaat werken zal jou dichter bij je grotere doel moeten brengen.

Vraag 2. Wat maakt dat je dit project wilt oppakken?

Wat is je motivatie om met dit idee aan de slag te gaan? Omdat iemand anders het een goed idee vindt? Omdat je hebt gehoord dat anderen dit ook doen? Of misschien is het iets wat je vroeger hebt geleerd dus je doet het maar zo.

Zorg dat je helder hebt waarom JIJ er mee aan de slag wilt. Ben kritisch, vergeet die ander en bepaal zelf.

Vraag 3. Heb je ruimte in je agenda om dit idee echt uit te werken?

Het hoeveelste idee is het van deze week? Heb je ruimte genoeg in je agenda om het erbij te nemen? Zo ja, zijn er anderen projecten die minder prioriteit hebben of verschoven kunnen worden?

Word concreet en werk het idee uit in grove stappen – bepaal hoeveel tijd het uitvoeren je gaat kosten. Bepaal dan of je er tijd aan wilt besteden.

Nadat je al deze vragen hebt beantwoord en het gevoel hebt dat je geen juiste keuze kan maken, heb je nog 1 laatste mogelijkheid:

Vraag 4. Kop of munt?

Neem een project in je gedachten en bepaal
KOP: Ja, ik ga dit de komende weken doen en er tijd en energie aan besteden
MUNT: Nee, dit project ga ik op korte termijn niet oppakken.

Waarschijnlijk weet je tijdens het omhoog gooien al welke kant van de munt jij het liefst ziet verschijnen.

Kort samengevat. Als je vooruitgang wilt zien, neem dan een beslissing. Ik wed dat al jouw ideeën meer dan geweldig zijn. Het maakt dus niet zoveel uit welke je uitwerkt en welke niet ALS JE MAAR een beslissing NEEMT en in actie komt. Besluitloosheid is de beste vriend van uitstelgedrag – kill it with fire!

Verdwaal jij geregeld in een overvloed aan ideeën en kom je niet tot actie en wil je daar wat hulp bij gebruiken? Schakel dan Perron Zes in. Ik help je graag.

Hartelijke groet,
Suzan van Delft