I love Agile

Ik heb een nieuwe liefde: Agile heet -ie.

Hij komt uit Utah, Amerika. Hij is geboren in 2001. Ik ben helemaal dol op ‘m want hij heeft een hele frisse manier van denken en doen. 

Ik ben helemaal dol op ‘m want hij heeft een hele andere manier van denken en doen.  En dit is waar hij voor staat: 

•    Samenwerken met de klant (jij dus) is essentieel voor een succesvolle relatie.
•    Bouwen aan een relatie door kleine, transparante stappen te nemen om te komen tot tastbare resultaten. 
•    Inspelen op veranderende wensen en prioriteiten is belangrijker dan het strak volgen van een plan.
•    Korte face-to-face interactie en samen dingen doen met mensen met uiteenlopende expertise leidt tot leren en succes.

Mooi he, pink dat traantje maar weg.

Succesvol maar niet geliefd

Hij is zoveel anders dan Buro Cratie, mijn vorige werkpartner. Aardige gast hoor. Hij heeft best wat voor elkaar gekregen. En hij blijkt ook succesvol want hij is nog steeds geliefd bij vele grote organisaties. 

Hij heeft wel hele andere waarden en gaat uit van deze drie dingen: 

1. Binnen organisatie moet het management dingen regelen terwijl medewerkers het werk uit moeten voeren.
2. Organisaties organiseren werk door het te splitsen in kleine stukjes. Zo kun je een functionele indeling van de organisatie creëren waarin iedereen een klein stukje van het geheel oppakt.
3. Bedrijven leggen activiteiten vast in nauwkeurige procedures en regels.

Die werkrelatie met Buro Cratie heeft nog best lang stand gehouden. Het was meer een gearrangeerd huwelijk omdat er niemand anders was. Uiteindelijk bleek dat ik er niet blij van werd. 

Buro Cratie zorgde er namelijk voor dat het innovatieve vermogen onbenut werd omdat hij vooral naar zichzelf keek. Hij ging uit van een stabiele externe omgeving, en focust met name op de interne bedrijfsvoering.
En die specialisaties en kleine onderdelen dat klonk best leuk maar daardoor was de interne flexibiliteit beperkt. Iedereen deed keurig zijn dingetje maar een organisatie moet juist samen zijn dingetje doen.
Ook willen partners van Buro Cratie meer vrijheid, ontwikkelmogelijkheden, mee kunnen denken met de organisatiestrategie, een goede werk/privé balans, en nog veel meer. Dat kon en kan Buro Cratie niet leveren met het gedachtegoed dat hij heeft.

En precies daar ging het ook mis tussen mij en Buro Cratie. 

En toen was daar ineens Agile 

Bij Agile mag je breder denken dan alleen je specialisatie. Het is juist de bedoeling dat je connecties legt. Je werkt met mensen uit allerlei hoeken van de organisatie en samen werk je aan nieuwe diensten en producten en heb je geregeld contact met de klant zodat je weet waarvoor je iets doet.

Hij behandelt je gelijkwaardig en gaat ervanuit dat je zelf nadenkt en zelf dingen regelt en besluiten neemt i.p.v. dat iemand dat voor je doet.

Zwijmel, zwijmel.

  2 2 >>Waarom zou jij deze nieuwe liefde ook moeten omhelzen? 

Waarom zou jij deze nieuwe liefde ook moeten omhelzen? Agile is een lekker ding met een mindset voor het anders benaderen van (samen)werken.

Het is een reactie op de traditionele manier van werken waarbij regels bepalend zijn, bureaucratie welig tiert, managers star sturen, mensen te laat of niet inspelen op veranderingen in de markt en waar te weinig wordt gekeken of dat waaraan gewerkt wordt direct waarde toevoegt voor de klant. 

Agile staat ervoor dat je de hoogste kwaliteit moet leveren die je kunt, zonder dat je vastloopt door processen of bureaucratie. 

Ja,ja daar gaat jouw hartje toch ook sneller van kloppen. 

Elk liefde kent zijn valkuilen

En, eerlijk is eerlijk, mijn nieuwe liefde heeft ook wat minpuntjes.

1 >> Eén van de grootste valkuilen waar je in kunt vallen, is om je nieuwe partner Agile beschouwen als een wondermiddel dat ervoor zorgt dat je vanaf nu lang en gelukkig leeft en jou helpt meer werk te doen in minder tijd.

Dit is niet waar Agile voor staat. Je moet nog steeds werken aan je relatie maar met andere randvoorwaarden. 

2 >> En het kan zijn dat de oude Buro Cratie zich vermomt tot de nieuwe Adonis en zich opeens Agile noemt. Maar zo werkt dat niet. Agile moet niet weer een van die speeltjes zijn die wordt doorgevoerd (lees: opgelegd) door het management.

Het management en alle Buro Cratie partners zullen zich moeten verdiepen in daar waar Agile voor staat en zich ernaar gedragen. De grootste verandering ligt bij hen. 

Wil jij ook Pril Geluk ervaren?

Hoe zorg je dat jij ook weer verliefd wordt? Het eerste advies is om niet meteen in zwijm te vallen om er dan na twee maanden ofzo achter te komen dat -ie niet de ware blijkt. Verliefd worden en een duurzame relatie opbouwen doe je in kleine stapjes – iteratief dus. Aftasten, samen dingen doen en uitproberen en dan langzaam naar elkaar toe groeien. 

 Agile heeft als lijfspreuk: ‘elke dag samen een beetje beter’. 

De relatie kan je aangaan door gewoon te beginnen om volgens zijn vier waarden samen te werken – en daarbij klein te beginnen. Daarbij check je geregeld wat voor jullie werkt zodat de samenwerking en de producten en diensten die jullie creëren steeds verbeterd worden. 

Wat kan jij vandaag doen?

Wat kan jij vandaag doen om Agile te omhelzen en een innige en duurzame relatie op te bouwen? 
Heel eenvoudig: start met een dagelijkse bijeenkomst van 15 minuten met je mede Agile aanhangers. Hierin nemen jullie de projectactiviteiten van die dag door.  

Tijdens deze kort en krachtige bijeenkomst, stel je alle teamleden deze 3 vragen:

  1. Wat heb ik bereikt sinds de vorige dagelijkse bijeenkomst?
  2. Wat ga ik vandaag bereiken?
  3. Verwacht ik obstakels, en hoe kan het team me daarbij helpen?

Na elke sessie ga je samen aan de slag in een werksessie met je team. Daar neem je in ieder geval een uur voor. In dat uur praat je dus niet over het ontwikkelen of verbeteren van iets, je bent er mee aan de slag. En dat herhaal je ieder dag. 

Liefde gaat niet vanzelf, daar moet je hard aan werken

Liefde gaat diep! Ik geloof dat met het invoeren van een Agile manier van werken alleen geen verandering wordt gerealiseerd. Het gaat erom dat je als organisatie intrinsiek gemotiveerd bent om de Agile waarden na te leven en niet om een ‘trucje’ toe te passen. 
Agile helpt organisaties meer klantgericht en doelgericht te worden, continu te verbeteren en talenten nog beter te benutten. Agile helpt om de innovatiekracht te verghogen en sneller in te spelen op externe ontwikkelingen. 

Voel jij de vlinders al? 

Kop koffie en een ontdek-gesprek?

Heb jij nog een relatie met Buro Cratie en merk je dat je dat niet meer wilt? Vraag je je af wat Agile voor jou kan betekenen? Ben je toe aan een nieuwe liefde? 

Ik ben gecertificeerd Professional Scrum Master en Agile foundations gecertificeerd. Ik kom graag uitleggen wat Agile voor jullie kan betekenen. Inspiratieworkshops over Agile en Scrum geef ik ook. Je kan me bereiken via telefoon of mail

illustraties: Suzan van Delft

Hallo, mijn naam is Suzan van Delft. Ik ben gespecialiseerd in creatief denken en productief werken. Wat je situatie ook is en hoe vastgelopen jij je ook voelt, er is altijd een oplossing en het is met plezier dat ik samen met jou die oplossing vind. 

Perron Zes stimuleert daarbij creativiteitsontwikkeling en zorgt zo voor niet voor de hand liggende oplossingen en een andere kijk op de zaak waarmee jij leert om flexibel om te gaan met verwachte en onverwachte veranderingen in het dagelijkse werk en leven. Een Agile mindset is daarbij het uitgangspunt

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken? Meld je dan nu aan en ontvang gratis iedere maand de nieuwsbrief. 

dit veld niet invullen s.v.p.