uHallo!

 

Haal even rustig adem. Je bent op de juiste pagina als jij iemand bent die geregeld verloren raakt in je hoofd omdat er zoveel ideeën in rond zwerven of omdat je zoveel dingen wilt doen en dat dan allemaal tegelijkertijd.

Je voelt je gefrustreerd omdat je niet af krijgt wat je af wilt krijgen. Je baalt van de achterstand en het achter de feiten aanhollen Je hoofd voelt soms als een achtbaan en een kermis (tegelijkertijd). Je wilt ruimte om creatief te denken. Maar aan het eind van de dag ga je moe, uitgeblust en met een ontevreden gevoel naar huis. Alle goede intenties ten spijt!

Bedenken wat je allemaal gaat doen is 1 ding, het daadwerkelijk voor elkaar krijgen een ander. Laten we het samen doen.

 

Hoi, ik ben Suzan van Delft

 

Ik begrijp waar je mee zit omdat ik ook geregeld als een kip zonder kop rondliep (en soms nog loop), verloren raakte in mijn eigen hoofd, dingen en werk. Totdat ik door had hoe mijn hersens werkten (beelddenker -> dus associatief -> dus altijd lichte chaos) en dat ik mijn manier van werken daarop moest aanpassen. Ik besloot om mijn focus te stroomlijnen en mijn manier van werken te vereenvoudigen (dingen werden te overweldigend). 

Ik ben dus gespecialiseerd in creatief denken èn productief werken – ik laat je nadenken over wat je wilt, hoe je denkt en waar jij blij van wordt om dat vervolgens om te zetten in een acties die jij wilt nemen.

Ik ben een mentor die gelooft dat daarin alles mogelijk is. Jij bent een slimme, hardwerkende, gemotiveerde, vrij denkend mens die niet van te strakke kaders en hokjes houdt en die iedere dag hard wil werken aan dingen die er toe doen.

Ik schrijf momenteel een boek over Creatief Denken: Wonderlijke, Creatieve Denkkracht (werktitel)
Ontdek en ontwikkel het dagelijkse creatieve denkvermogen van jou en jouw kind.  
Beelden worden gemaakt door een student van Sint Lucas. Als deze klaar zijn, volgt er een pagina waar je je aan kan melden en zo op de hoogte blijft van het proces. Ook hoor je als eerste wanneer je het boek kan bestellen.  Nog even geduld dus.

Ik geloof in maatwerk en werk graag één op één. Maar zo nu en dan schud ik ook teams en groepen wakker. Bij deze trajecten werk ik graag samen met mijn compagnons Daniel Lagarde en Monique van Heck. 

Samen zorgen we ervoor dat teams uit vaste werk- en denkpatronen komen. We bedenken graag nieuwe werkvormen en zetten die in om te komen tot nieuwe inzichten en praktische toepassingen. Meer over groepssessies vind je hier. 

Maar weer even terug naar jou: 

Wat betekent dit voor jou?

 

Ik weet hoe ik jou kan helpen om iedere dag hard te werken aan de juiste dingen zonder dat je verloren raakt in de dagelijkse rompslomp.  En op zo een manier dat jouw creativiteit ruimte krijgt om te bloeien.

En dat klinkt heel simpel en dat is het uiteindelijk ook.

Ik ben een creatieve denker (INTP) en ik zet al mijn super powers in bij alles wat ik doe. Dit betekent dat ik jou overvolle hoofd met ideeën en gekoesterde doelen neem en dit bij elkaar breng:

  • mijn associatieve en creatieve brein,
  • mijn aangeleerde analytische denkvermogen,
  • mijn nieuwsgierigheid naar systemen en hoe dingen werken,
  • mijn lol om onconventionele oplossingen te bedenken,
  • mijn plezier om kennis te verzamelen over van alles en nog wat maar vooral over hoe mensen in elkaar zitten,

en dat alles mix en gebruik om jou te helpen om te doen wat je die dag/week/maand wilt doen – soepeltjes en met plezier. Lees hier op welke manieren dat kan.

 

Mijn reis

 

Ik begon in de IT als hoofd van de beheerafdeling, hoofd website afdeling en project manager. Steeds maar weer structuren bedenken en opzetten hoe dingen simpeler kunnen door ze uiteen te rafelen en concreet te maken.

Niet omdat dat nou zo interessant was maar meer omdat het vooral erg handig was en het leverde mij tijd en energie op om andere dingen te doen. Eerlijk gezegd ook uit noodzaak want als ik het niet deed dan kwam er niks uit mijn handen en bleef ik maar rondtollen met dat hoofd vol ideeën. Structuur had ik nodig om vooruit te komen.

Ik leerde mezelf kennen zodat ik begreep hoe ik anders dacht en besliste dan anderen. Dat kon ik dan weer gebruiken om ervoor te zorgen dat anderen mij beter begrepen. Ook ontrafelde ik het proces achter werkzaamheden en bedacht nieuwe manieren die er voor zorgde dat ik en anderen sneller en makkelijker leerden en werkten. Ik vond het leuk om manieren te vinden om dingen op een meer simpele manier te doen zodat het minder tijd kost. 

En… wat een opluchting en wat een voldaan gevoel als je belangrijke dingen kan wegstrepen die je die dag had afgewerkt en de je had voorgenomen te doen omdat ze belangrijk zijn.


Enne dan dat creatief denken.
Dat de manier waarop ik dingen benader een naam had, leerde ik tijdens een introductie cursus Creatief Denken ergens in 2012. Alles viel zo op zijn plek !!. Ik was zo enthousiast dat ik meteen de vervolg opleiding Applied Creativity-Advanced heb gedaan, mijn diploma heb gehaald en naar Italië ben afgereisd voor het meest inspirerende congres, op het gebied van innovatief denken, ooit. Halleluja.

Ik zet het iedere dag in, dat creatieve denken. (Ik weet trouwens niet eens hoe je het uitzet, mocht ik dat willen). Als ik dingen lees, leg ik automatisch linken met andere kennis. Als ik me erger aan iets, schiet ik meteen in de oplosstand en bedenk ik ter plekke hoe het simpeler en beter kan. Als ik weer eens ideeën mee mag bedenken tijdens een brainstorm sla ik volledig op hol. Hoe origineler, hoe beter. En dat met een open mind en de volle overtuiging dat alles mogelijk is.

En dat botst dan nog weleens met die andere analytische, gestructureerde kant van mij. Constant de balans zoeken tussen die twee – dat is mijn dagelijkse uitdaging. En ik zet ze graag beiden in om jou verder te brengen in je werk en je leven. Tegenwoordig kies ik niet meer voor een: ik speel op de lijn tussen productief werken & creatief denken. 


Zo simpel is het

 

Zo simpel is het. Hard werken is helemaal niet vervelend. En hard werken aan de juiste dingen is erg stimulerend. En jij kan dat ook ervaren. Als je wilt nadenken over wat jij wilt bereiken en daar gerichte actie voor wilt nemen.

Zou het niet geweldig zijn als je met een tevreden gevoel terugkijkt op wat je die dag voor elkaar hebt gekregen? Dat je weet en voelt dat je dingen hebt gedaan die jou verder brengen. Dat je op een plek zit die bij jou past. En dat je jezelf verrast omdat je het zo soepeltjes voor elkaar hebt gekregen met als resultaat dat je tijd overhoudt om leuke dingen te doen.

Ook zo een dingetje. Ik ga jou namelijk niet opleggen wat je moet doen. Daar heb ik zelf namelijk een grote hekel aan en als je me zegt dat ik iets MOET doen, dan is de kans groot dat ik het helemaal niet doe. Ik bied je ruimte om je eigen manier te creëer. We gaan samen experimenteren en nieuwe dingen uitproberen en steeds weer checken of dat is wat bij jou past. Dus als je bijvoorbeeld niet van technische tools houd, dan gebruiken we die niet en verzinnen we iets anders. Als je visueel bent, dan gebruiken we veel beelden en tekenen we dingen uit. Zolang het jou helpt en het bijdraagt aan jouw ontwikkeling.

Ik ga je ook niet de theorie uitleggen en je dan loslaten zodat je alles alleen moet doen. We gaan samen aan de slag. We nemen praktische stappen en gaan doen. Je krijgt wel wat theorie om de punten te verbinden met als doel het halen van resultaten. Een concreet stappenplan dat je van A naar B brengt en een heldere richting wat je daarna moet doen. En onderweg gaan we zo nu en dan een zijpad in. 

Ik ben ook niet zo een coach die je steeds vraagt hoe je je voelt en wat je er zelf van denkt en wat er in je jeugd is gebeurd. Ik zie mezelf meer als mentor die jou prikkelt, inspireert en simuleert om voor elkaar te krijgen dat jij uiteindelijk werkt aan de dingen die jou verder brengen zodat er voldoende ruimte ontstaat om creatief te denken en doen.

Kijk hier hoe ik jou kan helpen

Wij hebben al gewerkt voor:
Hallo, ik ben Suzan.
<< Hier lees je meer over mij
.

Hallo, Ik ben Monique. 

 Ik werk regelmatig samen met Suzan en Duurzame Inzetbaarheid is mijn stokpaardje. 

Ik vind het belangrijk dat we continu blijven nadenken over wat de kern is van ons bestaan, als organisatie én als werknemer, en hoe en met wie we daar vorm aan willen geven. Samen ontwikkelen wij hiervoor maatwerk trajecten voor teams en organisaties. 

Meer weten?

+31 6 51 53 36 60
Info@Difacto.nl

 

stekkerloos_animatie
Hallo, ik ben Desiree.
Ik verzorg de eerste contacten met de klant voor Perron Zes.
 
Hier lees je meer over mij.

Contact met Desiree:

+31 6 17 83 88 78
Desiree@PerronZes.nl

 

dit veld niet invullen s.v.p.
“Denken in Mogelijkheden is geen trucje, maar iets wezenlijks: iets wat door je aderen stroomt.”

Suzan van Delft