De 6 succesvolle principes van een perfect productiviteitssysteem

perron zesEr zijn verschillende boeken geschreven over productiviteit zoals the 4 hour work week, 7 habits of highly effective people, pomodoro technique, Getting Things Done etc etc. Elk met een eigen invalshoek op slim werken.

Laat ik je maar meteen uit de droom helpen: Het vinden van 1 passend productiviteitssysteem dat voor elk individu werkt is haast onmogelijk. De enige manier is om zelf verschillende systemen uit te proberen en daar uit te filteren wat voor jou werkt. Daarom zal mijn systeem nooit bij jou werken (en vice versa).
jump
Wat wel werkt is je als eerste te richten op de 6 succesvolle principes van een perfect productiviteitssysteem en deze slim toe te passen. Deze 6 principes komen terug in de meeste productiviteitssystemen.

De 6 succesvolle principes van een perfect productiviteitssysteem

1. Maak je hoofd leeg
Niets is zo irritant als rondvliegende taken en acties in je hoofd terwijl je met iets anders bezig bent. Denk je nu echt dat je dan geconcentreerd kan werken?

2. Focus op 1 ding per keer
Multi-tasken is ZOOOOO 2015. En echt … DOE HET NOU EENS!

3. Creëer werkende routines die jou verder helpen
Voorgenomen om een uitgebreid plan te schrijven en merk je dat je het steeds vooruit schuift? Bedenk dan een routine die voor je werkt: iedere ochtend 1000 woorden schrijven? Of iedere avond 1 hoofdstuk ? Tekst inspreken tijdens het koken? Maakt niet uit. Probeer, experimenteer en pas aan tot het werkt.

4. Maak je klaar voor succes
Zet alles klaar om meteen aan de slag te gaan. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om in actie te komen. Bureau opgeruimd, todolijst gereed, pen en papier klaar. Wat dacht je ? Dat Picasso iedere ochtend zijn kwasten moest gaan zoeken?

5. Maak je niet te druk als het even niet lukt
Luister eens wat je tegen jezelf zegt, zou je dat ook tegen je beste vriend zeggen? Ik voorspel je, je kan je niet altijd 100% aan je systeem houden.
Mislukken gebeurt. Ben erop voorbereid. Leer ervan…en verder

6. Houd het grote plaatje in beeld
Productiviteit is geen doel op zich. Het gaat niet om dingen gedaan krijgen om het dingen gedaan krijgen. Het doel van productief werken is dingen die er toe doen daadwerkelijk gedaan te krijgen. Werken aan dingen waar je blij van wordt en wat je verder brengt. Dat grote beeld, die zaken die jij belangrijk vindt en die meer tijd kosten, die moet je in beeld hebben. En zo weet je waar je het dagelijks voor doet.

Kies 1 ding uit deze lijst en houd je er een week lang aan. Kijk wat het je oplevert. Word je er blij van? Doe er dan meer van.
Word je er niet blij van? Weggooien en een volgende pakken.

Succes met uitproberen en vinden en bouwen aan jouw perfecte productiviteitssysteem.

Heb je daar moeite mee en wil je daar wat hulp bij gebruiken? Schakel dan Perron Zes in. Ik help je graag.
Hartelijke groet,
Suzan van Delft