Boek-in-de-maak Hoe Creatiever,Hoe liever

Als je op het schoolplein staat en je ziet al die kinderen, zou je kunnen denken dat ze al heel creatief zijn. Ze huppelen, springen, dansen, zingen, laten je een mooie tekening zien, praten met denkbeeldige vriendjes en bedenken de mooiste excuses waarom ze nog niet mee naar huis hoeven om vervolgens hard weg te rennen om weer te gaan spelen. Maar creativiteit is veel meer dan dat. 

Creatief denken

Ik geloof dat Creatief Denken je op plekken bent waar je nog niet eerder bent geweest. En dat het nodig is om je staande te houden in deze, soms best wel, complexe wereld. Het helpt je om mogelijkheden te bedenken waar andere slechts belemmeringen zien. En als je eenmaal die mogelijkheden ziet, dan kan je weer verder.  Dan neem je met vertrouwen het heft in eigen handen en manoeuvreer je je soepeler door deze wereld. Wow dat klinkt toch best indrukwekkend! 

Het klinkt soms wat zweverig of abstract maar dat is het niet. Het heeft ook niet alleen met handenarbeid of knutselen te maken. Of toch misschien wel; het is als knutselen in je hoofd. Ideeën creëren en mengen tot iets nieuws. 

Jij hebt het ook!

En het allermooiste is toch wel dat Creativiteit niets mysterieus is of voorbehouden aan enkele gelukkigen; iedereen heeft creatief potentieel. Creativiteit is een vaardigheid die je met oefening kunt ontwikkelen en een proces dat je kunt leren.

Daar lees je straks ook in het boek Hoe creatiever, Hoe liever: hoe je het kan voordoen als ouder in de alledaagse dingen die je doet. Je ontdekt hoe je daarmee je kind kan helpen bij het bedenken van creatieve oplossingen en het oplossen van grote en kleine problemen.

Wil je op de hoogte blijven van dit inspirerende boek? Weten wat de status is en wanneer het uitkomt? Meld je dan nu aan en ontvang onregelmatige updates. 

Gebaseerd op onderzoek

Suzan van Delft heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van gedrag van ouders op de creatieve ontwikkeling van kinderen. De resultaten van dat literatuuronderzoek en haar eigen ervaringen als ouder, is ze aan het vastleggen in een boek.

Creatief denken kun je stimuleren

Het boek Hoe creatiever, Hoe liever gaat over het stimuleren van creatief denken van je kind. Dit is essentieel om succesvol te zijn, ongeacht wat je kind in de toekomst gaat doen.

In haar nieuwsbrieven kun je al wat stukjes kennis teruglezen. En als je mee wilt helpen om het boek te verwezenlijken, kun je meedoen met de crowdfundings-actie.  Hierover volgt later meer. 

Boek in de maak – hoe ver staat het ermee?

En het boek zelf? Daar wordt hard aan gewerkt. Het schrijven van een boek bleek geen lineair proces maar een van obstakels en verrassingen en heel veel leren.

Het eerste idee ontstond als een krabbel in een notitieboek ergens in 2012 (!). Ondertussen is er al een hoop werk verzet. Momenteel (oktober 2019) is het manuscript toe aan een final revisie door Rien die de puntjes op de i zet. In de tussentijd maakt Suzan de laatste illustraties en wordt er opnieuw gezocht naar een vormgever. Ook wordt alle creatieve denkkracht ingezet om geld bij elkaar te sprokkelen om het boek daadwerkelijk op de planken te krijgen. En ik (Suzan) beloof je: dat gaat allemaal lukken!  

Meer weten en op de hoogte blijven? Mail me gerust via suzan@perronzes.nl of meld je aan en ontvang zeer onregelmatig een update. 

Dank voor het aanmelden. Je gegevens worden nergens anders voor gebruikt. De updates verschijnen behoorlijk onregelmatig.

dit veld niet invullen s.v.p.