5 Tips om creativiteit te voeden

567 jaar + 4 dagen geleden werd op 15 april Leonardo geboren in Vinci, Italië. Dat weet je inmiddels. 

Dit is de laatste dag van een week vol creativiteit stimulerende artikelen en opdrachten van Perron Zes. De Worls Creativity & Innovation Week is dan wel voorbij, maar daar willen we het uiteraard niet bij laten. In deze laatste blog vind je dan ook 5 tips om creativiteit te koesteren en te voeden ook na deze week. 

OBSERVEER ANDERS

Observeer anders. Heb de intentie om iedere dag iets geks/raars/aparts te observeren. Ik heb deze intentie al een tijdje geïnstalleerd en het werkt.

Serieus: eergisteren kwam ik een vrouw tegen druk in gesprek met een ander. En 1 pluk op haar hoofd stond recht overeind. Koddig gezicht.

VERZAMEL

Verzamel je ideeën en observaties. Schrijf en teken ze in een apart schrift. Zo kan je er op een saaie, on-inspirerende dag door heen grasduinen.

CREA-BUDDY

Ga de strijd aan met de Macht der Gewoonte. Doe moeite om creativiteit aan te zetten.

Zoek een crea-buddy en verras elkaar minimaal 1 keer per maand met een vreemde opdracht, gekke kaart, aparte tekst, doordenkertje etc. 

3 MAAL IS …

Laat per dag minimaal 3 zinnen die starten met “Zou het niet geweldig zijn als…?” en 3 antwoorden die starten met “Ja, en ….” uit je mond rollen.

dit veld niet invullen s.v.p.

CREATIVITEITSONTWIKKELING

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Perron Zes waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden van creativiteitsontwikkeling en zo nu en dan een lekkere lineaire tip voor de broodnodige afwisseling.

illustraties: Suzan van Delft

Hallo, mijn naam is Suzan van Delft. Ik ben gespecialiseerd in creatief denken en productief werken. Wat je situatie ook is en hoe vastgelopen jij je ook voelt, er is altijd een oplossing en het is met plezier dat ik samen met jou die oplossing vind. 

Perron Zes stimuleert daarbij creativiteitsontwikkeling en zorgt zo voor niet voor de hand liggende oplossingen en een andere kijk op de zaak waarmee jij leert om flexibel om te gaan met verwachte en onverwachte veranderingen in het dagelijkse werk en leven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken? Meld je dan nu aan en ontvang gratis iedere maand de nieuwsbrief. 

dit veld niet invullen s.v.p.