5 dingen om te doen om weer fris jouw wereld te bekijken5 dingen om te doen om weer fris jouw wereld te bekijken

Nummerrrrrrrrrr 1. De ochtendroutine
Pas je ochtend routine aan. Dit is namelijk de eerste serie van gedragingen die jou in de ochtend al in een routine duwen. Stap je bed uit maar aan de andere kant dan je altijd doet. Ga vervolgens in het donker douchen en poets je tanden met je andere hand.

Numero Deux. De weg ernaar toe
In plaats van dezelfde manier van vervoer, kies je vandaag een ander voertuig. Wat dacht je van de bus of de fiets of de auto van een ander?
En de weg naar je werk toe, die kan je vast dromen. Dus schud jezelf wakker door eens een binnenweg te nemen en daadwerkelijk koffie te drinken bij dat leuke cafeetje wat je tegenkomt. Gewoon omdat het kan.

Numero Tres. De werkdag
Ja had je vast al gedacht. neem een andere route naar je werkplek. Ga bijvoorbeeld via de lift naar de bovenste verdieping en loop via de trap naar jouw verdieping. Of loop, als je thuis werkt, achteruit naar je werktafel toe.
En als je daar bent, ruil eens van plek met je collega of verdraai je buro. Een heel ander uitzicht zorgt ook voor een frisse blik. Schrijf eens met een potlood of een groene pen of een dikke marker.

Four it is. De lunch
De lunch kan ook anders. Nieuwe smaken en nieuwe gerechten zorgen voor frisse input. Ga eens naar die nieuwe lunchroom om de hoek. Bestel drinken dat je niet snel zou bestellen en eet wat je anders niet zou eten. En proef wat je eet. Ga in ieder geval niet zitten waar je altijd zit; kies een nieuwe locatie.

High five. Het avondritueel
Hebben jullie vaste zitplaatsen aan tafel? Vanavond dus niet. En als je het echt anders wilt doen: ga eens onder de tafel eten. Je kinderen zullen het geweldig vinden.
Uiteraard is het gerecht iets wat je normaliter niet zou klaarmaken (lang sudderende haas met gekonfijte pruimen ofzo…). En aan het eind van het diner zak je lekker achteruit in je stoel en gooi je je de voeten op tafel en ga je uitgebreid na wat je allemaal anders hebt gedaan en wat het je heeft opgeleverd.

Je hoeft natuurlijk niet alle genoemde dingen te doen maar één eruit plukken en echt uitvoeren, dat is al geweldig. Ik juich je toe !!
Een dag dingen anders doen dan je gewoon bent, maakt je bewust van alle vaste gewoonten die je gedurende een dag doorloopt en die jou en je brein zachtjes in slaap sussen. Houd jezelf wakker en verander kleine dingen om dat voor elkaar te krijgen.
Wil jij met een frisse blik naar je dagelijkse manier van werken kijken en deze versimpelen en je focus stroomlijnen? En kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Schakel dan Perron Zes in. Ik help je graag.

Hartelijke groet,
Suzan van Delft