5 activiteiten die creativiteit stimuleren

567 jaar + 2 dagen geleden werd op 15 april ene Leonardo geboren in Vinci, Italië. 

Deze hele week ontvang je creativiteit stimulerende artikelen en opdrachten van Perron Zes zodat je de Leonardo in je wakker schudt. Vandaag gaat het om vaste werk- en denkpatronen doorbreken. 

Wij mensen zijn van nature gewoontedieren en de meesten van ons geven de voorkeur aan de veiligheid en het comfort van vertrouwde routines. Je weet dat het verstandig is om zo nu en dan de patronen te doorbreken of verteld dat je buiten de kaders moet denken, maar zelden wordt ons verteld hoe dan precies. 

Eén van de manieren is om je hersenspieren anders aan het werk te zetten. Hieronder vind je 5 eenvoudige activiteiten om je hersenen weer eens buiten de gebaande paden te laten denken.

VERHAAL VERZINNEN

Verzin een verhaal naar aanleiding van een willekeurig beeld. Tik in een zoekmachine “Visual writing Prompts” en je krijgt een legio aan originele beelden. Kies één beeld uit en schrijf er een kort verhaal bij.  

Wat ook nog weleens helpt is om er een tijdlimiet aan te plakken: zet een stopwatch en geef jezelf maximaal 2 minuten om je verhaal te bedenken. Verras jezelf.   

bronnen beelden: fineartjournal.com en attachmax.com

PROJECTPLAN POËZIE

Neem een lap tekst. Dat kan bijvoorbeeld een bladzijde uit een projectplan zijn waar je net mee bezig bent. Maak een gedicht door heel veel woorden weg te strepen. De schoonheid zit ‘m in het weglaten. 

ALLEEN BELLEN MAG

Vroeger had je telefoons waar je alleen mee kon bellen, serieus! Gebruik vandaag geen laptop en je smartphone alleen maar om mee te bellen. Dus ga fysiek langs bij mensen, kom vanachter je bureau vandaan of bel mensen op. Herbeleef hoe het pre-wifi leven was. 

GEEN ANGST

Wat zou ik doen als je geen angst kende? Als je je niks aantrok van de mening of gedachtes van andere mensen? Niet bang was om onderuit te gaan of gewoonweg snoeihard te falen?
Angst weerhoud ons er vaak van om nieuwe dingen uit te proberen en daardoor te groeien en te ontwikkelen.

dit veld niet invullen s.v.p.

RRRRRRECEPT

Vanavond ga je lekker eten, net als altijd. Alleen stel jij een recept samen waarbij je alleen ingrediënten gebruikt die starten met de letter R. Dus Rijst met Raapstelen en Roomkaas en Radijsjes bijvoorbeeld. Ben je meer van de kleuren, dat kan ook. Maak dan een gerecht met alleen witte ingrediënten

dit veld niet invullen s.v.p.

illustraties: Suzan van Delft

Hallo, mijn naam is Suzan van Delft. Ik ben gespecialiseerd in creatief denken en productief werken. Wat je situatie ook is en hoe vastgelopen jij je ook voelt, er is altijd een oplossing en het is met plezier dat ik samen met jou die oplossing vind. 

Perron Zes stimuleert daarbij creativiteitsontwikkeling en zorgt zo voor niet voor de hand liggende oplossingen en een andere kijk op de zaak waarmee jij leert om flexibel om te gaan met verwachte en onverwachte veranderingen in het dagelijkse werk en leven.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste fenomenale tips op het gebied van productief werken & creatief denken? Meld je dan nu aan en ontvang gratis iedere maand de nieuwsbrief. 

dit veld niet invullen s.v.p.